top of page

OMGEVING

WANDELEN MET DE HOND

Op 2 km afstand van onze camping vind u één van de natura 2000 gebieden. Hier kan de hond lekker ravotten in de " Slinge"  Het riviertje heeft een verharde doorgang en het water zal net tot aan u knieën komen wanneer u de oversteek maakt. 

http://www.jantiensreisstijl.com/budget-travel/honden-losloopgebieden-achterhoek/

Laat u inspireren door de magie van Carel Willink en Kasteel Ruurlo

Op 10 minuten fietsen vanaf onze camping vind u " Kasteel Ruurlo,"  tweede locatie van Museum MORE, is nu open voor publiek.

In het kasteel staat het leven en werk van grootmeester Carel Willink centraal.

De opstelling toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later weet te ontplooien als de nooit geëvenaarde schilder.

Naast 45 werken van Carel Willink, zijn ook vijf bijzondere creaties van modeontwerpster Fong Leng te zien.

https://www.museummore-kasteelruurlo.nl/

DOOLHOF

'Niet ver van het kasteel Ruurlo, langs de weg naar het Gelderlandse Hengelo, ligt een doolhof uit 1891 dat geheel verwaarloosd was, in de periode 1975 - 1984 weer is gerestaureerd en er nu prachtig bij ligt. Qua oppervlakte is dit de grootste doolhof van Nederland, maar omdat de ruimte tussen de hagen wel vijf meter bedraagt, kost het toch niet zo veel tijd om het midden te vinden als in andere doolhoven van gelijke oppervlakte.'

FIETSEN IN DE OMGEVING

In Ruurlo zijn veertien knooppunten geplaatst voor het nieuwe fietsroutenetwerk in de Achterhoek. Medewerkers van de VVV Ruurlo en leden van de Historische Vereniging Old Reurle hebben mede gezorgd voor de informatieteksten op de borden.

Met dit netwerk zijn vanaf eind april 2009 eindeloos veel fietsroutes te maken langs 330 zogenaamde knooppunten. Het Achterhoekse fietsroutenetwerk gaat bijna 1500 kilometer tellen en sluit aan op de netwerken van de regio´s rondom de Achterhoek.

Met het fietsroutenetwerk stelt u zelf de routes samen, afhankelijk van uw wensen. U bepaalt het startpunt, omgeving en lengte van de tocht. U rijdt van knooppunt naar knooppunt. Onderweg komt u regelmatig bordjes tegen met de richting van het volgende knooppunt.

Meer informatie vindt u op www.routenetwerk.nl

Boerderijmuseum
    "De Lebbenbrugge" 

In 1931 lukte het de meester H.W. Heuvelstichting deze bijzondere oude Saksische boerderij aan te kopen.
De boerderij, eens een jachthuis van de Heren van Borculo, was tevens herberg, tolhuis en zelfs korte tijd, tijdens de vredesonderhandelingen in Münster, een soort postkantoor.

Het museum is gelegen aan een oude Hessenweg, die destijds zo druk werd bereden dat in 1679 door de Staten van Gelderland het recht van tol heffen werd verleend. De weg werd voornamelijk bereden door Duitse kooplieden, de zogenaamde Hessen, die hun waren vanuit het Münsterland naar Zutphen transporteerden.

WANDELEN IN DE OMGEVING

Wandelroute Kampenlandschap Beekvliet - 4 km

Op landgoed Beekvliet vind je boerderijen, een schaapskooi, landerijen, houtwallen, bos, heide en akkers. Start: Museum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25, Borculo. Volg de gele route

DSC_2183 - kopie
kasteel Ruurlo
omgeving
Lebbenbrugge
agenta Ruurlo
Berkelzomp

Agenda 

Weekmarkt

Elke vrijdagmorgen is er in het centrum van Ruurlo op het kerkplein een markt. Hier kun je alles vinden wat een markt zoal te bieden heeft van groente - fruit - kaas - vlees - brood - vis tot kleding aan toe. 

Zaterdag 20 april    mega Tiroler party

Op zaterdagavond 20 april 2024 organiseren wij een mega Tiroler party. Op deze avond treedt de partyband Fesch 'n Rock op uit het Zillertal, Oostenrijk. Zij hebben een uitgebreid en veelzijdig programma, volksmuziek, schlagers, alpenrock, pop, country enz. Na afloop verzorgt DJ Alex nog een Happy Hour om de avond af te sluiten. Uiteraard zal er ook een hapje en een drankje te verkrijgen zijn. Aanvang is 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur. Kaarten kosten €20,- p.p. en zijn te bestellen via brouwermuziek@hotmail.com of 06-23487420

zondag 5 mei    vvv voorjaarsfietstocht

De fietscommissie van VVV Ruurlo heeft voor zondag 5 mei  weer een mooie fietstocht uitgezet.  Keuze uit afstanden van ongeveer 25 en 40 km.
Starten kan van 10.00  tot 13.00 uur bij VVV Ruurlo, Kerkplein 20 .  Binnenkomst tot 17.00 uur bij de Tapperij, Julianaplein 4 te Ruurlo.

7,8 en 9 juni    reurpop

Wie op zoek is naar een weekend vol muziek, vermaak en gezelligheid zit goed bij Reurpop! Reurpop is een festival dat sinds 2008 door 600 enthousiaste vrijwilligers wordt georganiseerd. Ieder jaar trekt het festival duizenden bezoekers naar het festivalterrein aan de Wiersseweg in Ruurlo. Muziek is de belangrijkste pijler van Reurpop en het festival heeft een uitgebreide line-up van bekende namen, maar ook lokale (minder bekende) talenten krijgen de kans om hun muziek te laten horen op het festival. Op de verschillende podia is ruimte voor uiteenlopende muziekstijlen en andere vormen van vermaak

Gratis entree voor 65+ op de zondag !!

20 T/M 23 AUGUSTUS   FIETSVIERDAAGSE VVV RUURLO

Afstanden zijn ong. 40 en 60 km.

Start tussen 9.00 en 12.00 uur bij de VVV Ruurlo, Kerkplein 20.

U krijgt een duidelijke fietsbeschrijving mee, de routes zijn niet uitgepijld

bottom of page